Köszöntő

contactphotoSzeretettel köszöntöm az egyesület honlapját figyelmével megtisztelő érdeklődőket. A természet közelében élő, azt járó emberhez mindig is közel állt a vadászat, a halászat, a természeti kincsek felhasználása, gyűjtése.

Nagybajom, Jákó, Csököly horgászatot kedvelő lakosai 1968-ban létrehozták a Nagybajom és Vidéke Horgász Egyesületet. A Pósa, Szelen, Kecskés elnevezésű lefolyástalan tavak képezték az akkori horgászvizeket. Ezek csapadékos téli időszakban felteltek és elegendő vizet tároltak a vadvízi és a telepített halállománynak. Az időjárás aszályossá válása miatt az egykori egyesületi tavak kiszáradtak, így horgászható vízfelületek nélkül maradt az egyesület tagsága. A több mint kétszáz egyesületi horgásznak új lehetőségek után kellett néznie.
A 90’-es évek elején megválasztott vezetésnek nem is lehetett más célja, mint élő-vízfolyás közelében tavat építeni, szerezni vagy bérelni. Tervek, EU pályázat, 2006. évi kivitelezés után (hat év, szervező és egyeztető munkája után) elkészült, és napjainkra elmondhatjuk, hogy egyre inkább kezdi beváltani egyesületi céljainkat a nagybajomi „Ötös Hárs Víztározó”.

Örülök, hogy az egyesület megújulásában részt vehettem, és immáron negyedik alkalommal megválasztott elnökként vezethetem azt. Ez a siker közös munka eredménye, név nélkül köszönöm minden érintett segítségét, tevőleges munkáját.

Természetesen eredményeinket másoknak is szívesen megmutatjuk. A tó környezete remek kirándulóhely, és bár vendég és napijegyes horgászokat csak külön egyeztetés és felügyelet mellett fogadunk, amennyiben felkeltettük érdeklődését elérhetőségeinken keressenek bennünket.

Horgász üdvözlettel:

Ács Attila
elnök

%d blogger ezt szereti: