Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Üdvözöllek egyesületünk honlapján!

A 2018-as évben tisztújítás révén megváltozott az egyesület vezetősége, célunk továbbra is a sporthorgászat népszerűségének fejlesztése a víztározó környezetének szépítése és a megfelelő infrastruktúra megteremtése a szabadidős tevékenység kiszolgálásához. Egyesületünk taglétszáma évről évre nő, egyre több ifjú és fiatal tölti idejét a szabadban kifejezetten hódolva a sporthorgászatnak. A tározó megépítése óta nagy hangsúlyt fektettünk a minél színesebb halfauna kialakítására, ami mára már kifejezetten a fehér halas finomszerelékes horgásztechnikáknak kedvez. Az elmúlt öt évben házigazdái lehettünk 3 országos rendezésű versenynek a 2015-ben megrendezésre került Utánpótlás Országos bajnokság, a 2018-ban a II. Method Feeder Országos Bajnokság és 2019-ben az I. Method Feeder Klub Országos Bajnokságnak. Az említett versenyeket komoly érdeklődés kísérte országos viszonylatban is. Természetesen meg kell, hogy említsem támogatóinkat akiktől rengeteg segítséget kaptunk a Horgászegyesületek Somogy megyei Szövetségétől, Magyar Országos Horgász Szövetségtől és Nagybajom Város Önkormányzatától is. Az elmúlt években az Ötös-Hárs víztározó környezete is megszépült előbb a gát és a nyugati, illetve tavaly a keleti oldal partszakaszainak rehabilitációjával, várhatóan hosszútávra megoldódik a part eddigi eróziója. Az elkészült keleti partszakasz felújításához pályázati segítséget is kaptunk az Észak Kaposi Partnerek Leader Közösség tagjaként, ami jelen esetben 4.22 millió forint Pályázati támogatást jelent. A 2020-as évben sem hagyjuk abba a fejlesztést és a keleti oldalon a Nagybajomi Településfejlesztési Kft. segítségével építünk egy 90 m2 fedett területű szintén pályázati támogatású filagóriát és tűzrakó helyet, amit a későbbiekben megrendezésre kerülő rendezvényeken kiválóan tudunk hasznosítani és nem utolsó sorban az itt kirándulók is megpihenhetnek. Köszönhetően az elmúlt évek sikereinek ez évben két Országos rendezésű versenynek is házigazdái leszünk, május 8-10-ig tartandó Method Országos Bajnokság elődöntője és az október 1-4 között megrendezésre kerülő Method Feeder Országos Bajnokság döntője.

Gyere el hozzánk és tapasztald meg ezt a természetközeli szépséget!

Szabó János elnök

Tudatosan hagytam meg Ács Attila volt elnök úr köszöntőjét, hiszen az egyesületünk és az Ötös-Hárs víztározó történelméhez a horgászsport újra fellendítéséhez Nagybajomban, szorosan kapcsolódik az utóbbi köszöntő, ami alább olvasható.

“Ács Attila volt egyesületi elnök köszöntője. (1998-2018)

Szeretettel köszöntöm az egyesület honlapját figyelmével megtisztelő érdeklődőket. A természet közelében élő, azt járó emberhez mindig is közel állt a vadászat, a halászat, a természeti kincsek felhasználása, gyűjtése.

Nagybajom, Jákó, Csököly horgászatot kedvelő lakosai 1968-ban létrehozták a Nagybajom és Vidéke Horgász Egyesületet. A Pósa, Szelen, Kecskés elnevezésű lefolyástalan tavak képezték az akkori horgászvizeket. Ezek csapadékos téli időszakban felteltek és elegendő vizet tároltak a vadvízi és a telepített halállománynak. Az időjárás aszályossá válása miatt az egykori egyesületi tavak kiszáradtak, így horgászható vízfelületek nélkül maradt az egyesület tagsága. A több mint kétszáz egyesületi horgásznak új lehetőségek után kellett néznie.
A 90’-es évek elején megválasztott vezetésnek nem is lehetett más célja, mint élő-vízfolyás közelében tavat építeni, vagy bérelni. Tervek, EU pályázat, 2006. évi kivitelezés után (hat év, szervező és egyeztető munkája után) elkészült, és napjainkra elmondhatjuk, hogy egyre inkább kezdi beváltani egyesületi céljainkat a nagybajomi „Ötös Hárs Víztározó”.Ez a siker közös munka eredménye, név nélkül köszönöm minden érintett segítségét, tevőleges munkáját.

Természetesen eredményeinket másoknak is szívesen megmutatjuk. A tó környezete remek kirándulóhely, és bár vendég és napijegyes horgászokat csak külön egyeztetés és felügyelet mellett fogadunk, amennyiben felkeltettük érdeklődését elérhetőségeinken keressenek bennünket.

Horgász üdvözlettel:

Ács Attila
elnök”