Energofish-Ötöshárs 8 fordulós horgászverseny sorozat versenykiírása

2017 – 8 FORDULÓS

FINOMSZERELÉKES VERSENY SOROZAT

VERSENYSZABÁLYZAT

 1. Célja: közösség összekovácsolása, természetvédelem, versenytapasztalat szerzés, fogd meg és engedd vissza gondolkodás erősítése, versenycélú utánpótlás nevelés.

 

 1. Nevezési díj: 5000 Ft./fő (8 forduló)

 

 1. Helye: Ötös- Hárs víztározó nyugati oldala

 

 1. Fordulók száma: 8 forduló, előre meghatározott időpontokban és készséggel,7 forduló a ranglista felállításához, a 8. forduló döntő

 

Verseny időpontok:

 • március 26 vasárnap, feeder, 6:30
 • április 8 szombat, feeder, 12:30
 • május 13 szombat, úszós, 12:30
 • június 11 vasárnap úszós, 6:30
 • július 8 szombat, úszós, 12:30
 • augusztus 5 szombat, úszós, 12:30
 • szeptember 2 szombat, feeder 12:30
 • október 15 vasárnap, feeder nyugati 6:30

 

 1. Terv: 1,2,7,8 forduló fenekező, 3,4,5,6 úszós verseny

 

 1. Versenybizottság: 3 fő versenyszervező, azaz Versenybizottság

 

Tagjai: Szabó János, György Martin, Pirka László

Feladatuk: versenyszervezés, sorsolás, pályakijelölés, mérlegelés, táblázatkészítés, eredmény kihirdetése reklamációk kezelése.

 1. Résztvevők: csak saját tagoknak felnőtt és ifjúsági, akik 2017 évre érvényes tagsággal és területi engedéllyel rendelkeznek és a nevezési díjat is megfizették. Díj fizetés: állami jegy kiváltásakor

 

 1. Horgászkészség: hagyományos fenekező, feeder, (a horog az etetőkosár alatt helyezkedik el), úszós (hagyományos, Match, spicc) szerelékkel, 1 bot rajta 1 horog lehet, csalit csak horogra tűzve lehet alkalmazni. (úszós versenyeken csak gyűrűs bot használható kivéve a spicc-es versenyt)

 

Tilos használni bojlit, pelletet, nem természetes eredetű egyéb csalit (popup, fluopellet, horoggyurma, gumikukorica) élő és élettelen hal, műcsalit és a horog mellé fűzött illetve csalitüskére tűzött természetes és nem természetes alapanyagból készült csalit. Tilos a PVA háló és zsinór, jégbomba használata is! A horog maximális nagysága 6-os lehet az öble átmérője maximum 15mm!

 

 1. Etetőanyagot csak a versenybíróknak bemutatott (limitált) anyagból lehet használni. Az etetőanyag és csali összetételének kizárólag természetes eredetű anyagokból kell állnia. Semmilyen fémes eredetű anyag, gyurma, mű csali nem használható az etetőanyag (bekevert, áttört, kész, nedves állapotban, beleértve földet, agyagot, kukoricát, magokat, és ragasztókat, aromákat minden egyéb, a vízi környezetre és a növényzetre ártalmatlan, nem mérgező összetevőt) használható fel. Melynek mennyisége versenyenként 3 kg, bekeverve maximum 10 liter, élő csali (csonti, giliszta, pinki, szúnyog) maximum 1 liter használható fel. Rakétás, spomb etetés, etetőhajó használata Tilos!

 

 1. Mérlegelés: nettó mérés minden mérésnél kötelező a mérleg tárázása, dkg.-ként 1 pont. Mérés digitális mérleggel. /szektoron belül csak egy mérleg használható/

 

 1. Sorsolás, versenyhelyek, versenyidő

 

A rajthelyekre történő sorsolást a versenypályán kell megtartani, Minden fordulóra valamennyi versenyző számára sorsolással rajthelyet húzni. Mivel törekszünk minden fordulóban 3 szektor kialakítására ezért esetlegesen nem egyenlő számú versenyző esetén a „B” szektor a kiemelt szektor. Fordulónként az újabb sorsolást az előzőhöz képest fordított sorrendben kell elvégezni. Az abszolút szélső helyek tekintetében kiemelt sorsolást kell alkalmazni. Ez abszolút szélsőként egy-egy versenyzőt, jelent. A sorsolásoknál az előző fordulók szélső helyeit húzók húznak először, a szélső helyek sorsolási számait ekkor ki kell venni, majd a húzás után visszatenni.

A versenyeken fordulónkénti rangsorolt értékelést kell készíteni.
Az egy szektoron belül azonos fogási eredményt elérők olyan helyezési számot kapnak, amely az így elérhető helyek átlagával egyenlő. A nullázó versenyzők valamennyien a szektorban helyezési szám nélkül maradt helyezések átlagával azonos helyezési számot kapnak. (Példa: 6 fős szektorban 3 helyezett mellett 3 nullázó, ez utóbbiak mindegyike (4+6):2= 5 helyezési számot kap. Egyetlen nullázó vagy a fordulóban részt nem vevő, hiányzó versenyző a szektor legmagasabb rajtszámának megfelelő helyezési számot kap. A 7 forduló végeredményének kialakításakor a versenyző 1 legrosszabb eredménye eldobható, nem számít be a versenybe!

A döntő 8. fordulóban irányított szektor sorsolást tartunk, de szektoron belül a horgászhelyek húzással kerülnek meghatározásra. A döntőt A, B, C szektorban kell megrendezni a 7 forduló alatt kialakult ranglista alapján, az első harmad a „B” szektorban, a második harmad az „A” szektorban a harmadik harmad a „C” szektorban versenyez.

A versenysorozat alapvetően a békés halak horgászatára lett kiírva, de minden, horogra akadt és megfogott hal számít, ami a verseny végét jelző dudaszóig a partvonalon belülre kerül.

Versenyhelyek távolsága 12 m, versenyzőként előre kitűzött partszakaszon

Hangjelzések:

 1. Első dudaszó – etetés kezdete
 2. Második dudaszó – verseny kezdete
 3. Harmadik dudaszó – verseny vége 5 perc múlva
 4. Negyedik dudaszó – verseny vége
 5. Szaggatott dudaszó – verseny rendkívüli megszakítása

 

Versenyidő 5 óra, kezdete előtt 10 perccel nehézetetés. Vihar, villámlás esetén biztonsági okokból a versenyt azonnal félbe kell szakítani, vagy bármilyen rendkívüli esemény (versenybizottsági döntés) esetén félbeszakítható. Ha a versenyidő elérte a 2 órát, azt eredményesnek kell nyilvánítani.

 1. Díjazás 1-10 helyezett díjazása: 1. Vándorkupa és a 2-3 helyezett: kupa + vásárlási utalvány, 4-10 vásárlási utalvány
 2. Eredményhirdetés, díjjak: záró vacsorával, vándorkupa és díjak átadása Pellini Kávézó

 

A versenybizottság nevében: Szabó János, György Martin, Pirka László

%d blogger ezt szereti: